Tweede brouwsel, Ambiorix.

Ambiorix klaar voor de gist.

Ambiorix klaar voor de gist.

Het tweede brouwsel met een zogenaamde beer kit is een Ambiorix. Volgens de website: Een amberkleurig zomerbier met koperen schijn. Heeft een lichtzure toets maar een zachte nasmaak”. Dit blik zou 15 liter bier van 6,5% op moeten leveren. Om voor mij onbekende reden was het gemeten O.G. 1.052 terwijl het 1.060 zou moeten zijn. Teveel water gebruikt is het in ieder geval niet, voor dat verschil is meer dan 2 liter teveel nodig. Een slecht of oud blik misschien?

Na een week weer geheveld naar de tweede emmer en weer een week later was het bier ver genoeg uit gegist om te bottelen. De gemeten F.G waarde was 1.011 wat een prima vergisting. In totaal bijna twee kratten beugels gebotteld. Het alcohol zou 5,7% moeten worden in de fles.

Ambiorix in beugel flessen.

Ambiorix in beugel flessen.

Omdat beugels niet ideaal zijn voor mijn smaak bier, er zit teveel bier in om in een keer in een trappist glas te doen, en het schoonmaken van de beugel veel werk is besloten om toch maar in het vervolg Belgische 33 cl flessen te gaan gebruiken.